Leka mord


Vi har en liten kisse hemma. Han kom till oss för att det inte fanns någon plats på södertälje katthem för tillfället och vi hade skrivit upp oss som jourhem.
Han charmade sig in i våra hjärtan med sin lekfullhet och nyfikenhet.
Allt var dock inte rosa och gulligull i början. Vi upptäckte snart att Sigges favoritaktivitet var att "leka mord", d.v.s. han kunde komma från ingenstansoch hoppa på ens hand eller fot och det gjorde ONT. Så fort det var något han inte tyckte om så bets han. En katt kan ju inte prata som en människa så visst ska en katt kunna säga nej, men man ska inte behöva desinfektera händerna bara för att han inte gillade att man t.ex. flyttade på honom.
Men efter en hel del disciplin, svordomar och snälla men bestämda tillrättavisningar slutade han att ta tänderna som enda uttrycksmedel.
Jag blev väldigt förvånad eftersom jag trodde att det inte går att uppfostra en katt, de har ju ett rykte om sig att göra precis som de vill.
Men idag är han en kelig liten kille som älskar att vara ute på balkongen och retas med kaninerna.
Ibland biter han till men det är bara för att markera att han inte vill, ofta nuddar han inte ens med tänderna.
Med ibland, när han märker att det är ok, tycker han fortfarande om att "leka mord"  och det är helt ok, han är ju dessutom så otroligt söt när han viker tillbaka öronen. Jag läste i en bok om katter att när de har öronen på det viset känner de sig hotade men så är det inte i Sigges fall.
Han är en ond liten katt med hjärtat på rätta stället;)

Kommentarer
Postat av: escodobe

Åhh han ser både söt och ond ut! Samtidigt!

2008-06-12 @ 20:26:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0