Mjukt


Veckans utmaning på Fototriss har temat "mjukt", och det första jag kommer att tänka på är förstås mina älskade garner.
Jag älskar att sticka i Mohairgarn och den här färgkombinationen, eller liknande, är absoluta favoriten. Den får mig att tänka på solnedgångar, fallande höstlöv och värmen av en levande eld på vintern. 

För länge sedanTestade att föråldra ett fotografi, taget för några år sedan när jag flyttade till Gotland.

Jag tror jag ska kalla den GothHumlan

Mitt första pannsmycke. Jag tycker om att arbeta med metall. Det är ett segt och envist material, men är man bara ihärdig och tålmodig nog så gör den som jag vill.
Höstglöd

Humlan samlar den sista nektaren innan vintern, träden fäller sina löv och förbereder sig för att gå i vila.
Jag upplever hösten starkast genom dofterna. Det är en doft som stiger upp från jordens inre. En doft som nästan gör synintryck överflödiga. Den får mig att minnas minnen som aldrig når mitt medvetande. Minnen som bara dröjer sig kvar  ett ögonblick, som ett leende i mitt inre. De minnena är ovärderliga för mig. 

Brudkrona del 2Jag är inte nöjd med hur den blev, men det var roligt att göra den och jag lärde mig mycket som jag kan göra annorlunda nästa gång.  Nu är jag riktigt sugen på att göra en till:)
Beskrivningen hur man gör den hittade jag här.

Brudkrona


Jag ska försöka mig på att göra mina egna brudsmycken. Till att börja med ska jag lära mig att göra en brudkrona. Jag tror inte att jag kommer att ha på mig en sådan på bröllopet, men det verkar vara ett bra sätt att lära sig arbeta med metall. Bilden visar det jag gjort hittills, den är knappt halvfärdig. Inte så mycket att hänga i granen än, men förhoppningsvis lär jag mig.

Gene Simmons okände son?


Algot är hårdrockare på fritiden.

Wok


Wok är vår nya favoriträtt. Frysta wokgrönsaker kommer inte ens i närheten av mitt kök. Det ska vara:

*Paprika
*Purjolök
*Broccoli
*Champinjoner (färska)
*Kycklingfilé
*Äggnudlar
*Vinäger
*Soja
*Ingefära
*Svartpeppar
*Salt


Spegelsjö

   

Det var det perfekta fototillfället igår. Jag har aldrig sett sjön så blank och stilla, den låg som en klar spegel och reflekterade vad den såg. Här är några av mina favoriter.

Kvällspromenad


Mina nya skorDet var kärlek vid första ögonkastet...

Sommaren dröjer sig kvarUt ur dimman

Äntligen börjar jag komma ur den förkylningsdimma jag varit i de senaste dagarna.
Lustigt nog har min trötthet gjort mig rastlös, så jag har fått gjort en massa saker jag inte skulle orkat annars.
Men när jag inte pysslat så har jag bara legat utslagen på soffan och tittat på CSI, och druckit hostmedicin. Min hostmedicin har en liten dos morfin i sig. Jag undrar om det finns nån som blivit inlagd på rehab för hostmedicin?
Jag är i alla fall glad att slippa den nu för den smakar skit.
Ser fram emot helgen. Magnus, jag o K. ska åka ut och kolla på Oaxen, för att se om det är en bra plats att gifta sig på.

Dagens citat: Does the dyslectic atheist not belive in dog?

Förkylningstider


Jag har tvättid och är förkyld. Dagen kunde ha börjat bättre. Fast på sätt och vis är det lite skönt. När jag är klar med tvätten, tänker jag krypa upp i soffan med en kopp te, sätta på nån film och ägna mig åt avancerad självömkan.
Bilden trixade jag till av tristess. Hade jag haft mer tålamod, kanske jag kunnat få den att se mer verklig ut.
Men jag kan lätt dölja mitt slarv med en filosofisk fråga: Är det meningen att hästen ska se liten ut, eller att trädet ska se stort ut?

Hello World

Nu har jag äntligen börjat designa om bloggen. Jag står för designen och Magnus hjälper mig med programmeringen.
Nja, egentligen gör han all programmering, jag säger bara hur jag vill det ska se ut.
Eftersom jag är konservativ har jag inte ändrat så mycket i upplägget. Än.

KorrenJag träffade en kompis på väg hem från Coop. Han ville inte hjälpa mig bära kassar.

Holken

   
Kunde för mitt liv inte somna igår natt. Somnade först fram på småtimmarna då det var dags för Magnus att gå till jobbet.
Detta gjorde att jag missade ett utomordentligt tillfälle att fota pållar.(Hade blivit erbjuden att få följa med J. till stallet och testa min nya kamera).
Jag ville dock göra något av dagen så jag drog med min far ut på en "Hitta-bröllops-plats-tur".
Vi besökte en scoutstuga vid namn "Holken" och gick och inspekterade omgivningarna.
Summa sumarum tyckte jag att det var en trevlig plats, men alldeles för tätbebyggt.
Min tumme som syns på första bilden är bara väl planerad improvisation, så det så.

Ny kamera!

Jag har fått en ny kamera. Det är en 1000D. Det säger mig inte så mycket än, men en vän tyckte att det var den jag skulle ha, eftersom jag länge klagat på min kompakt kamera. Att jag inte har nån kontroll över ljuset, zoomen och blixten o.s.v.
Jag har precis satt i batteriet på laddning och det ska bli spännande att se vad jag kan göra med den.


Orostider

Tänk vad saker kan påverka en utan att man märker det.
Magnus har den senaste tiden jobbat över kvällar, helger och har ibland varit jättestressad. Jag försökte stötta honom så gott det gick,  men ibland blev jag irriterad och frustrerad över att det kändes som att han aldrig var ledig och vi inte hann umgås någonting.
Jag märkte inte hur spänd jag varit över detta förräns nu i helgen då det projekt han jobbat på blev klart och vi fick tid för varandra igen och Magnus kunde slappna av.
Det var som att luften bara gick ur mig, och jag blev jättetrött. Ungefär som en förkylning som bryter ut först när man slappnar av.

Deadline is dead


Magnus har jobbat väldigt hårt det senaste. Ikväll firade vi att hans deadline var över och det var jättemysigt.

I ett hus i skogens slut


Det blev inget rollspel igår. Efter en lång funderare kändes det som att det i längden skulle bli för mycket flängande, jag skulle nog bara ställa in de flesta gånger i alla fall för att jag inte orkar åka fram och tillbaka med en sammanlagd restid på 2,5-3 timmar.
Men... Jag har beslutat mig för att börja på yoga. Förutom att det är en hemläxa från min underbara mentor, så är det något jag velat testa ett tag.
Qigong var det jag hade tänkt mig först, men det fanns inga kurser i Södertälje, och jag är som sagt trött på flängande.
Helst av allt skulle jag nog vilja bo i en liten stuga i en by, där man på sin höjd satte sig på hästen och red till grannbyn för att hälsa på sina inavlade släktingar. Men samhället ser ju inte ut så, så jag får acceptera det och försöka "gilla läget".

Get snow

 
Mmmm...min säng, min dator och min mordiska katt...Skönt att vara hemma. Nog för att Magnus har tagit väl hand om djuren, men Sigge blev helt till sig när jag kom hem, och låg och spann i min famn i säkert en halvtimma innan han började attackera mig.
Magnus ska jobba över ikväll. Igen. Men tji fick han för jag ska åka och spela rollspel.
Bilderna har ingenting med texten att göra, jag ville bara visa upp min senaste seger i bildbehandling. Första bilden är originalet.

Algot


Så här ser kissen ut som antagligen kommer idag. Jag ska vara kattvakt på dagarna och sen åka hem på kvällarna, fram tills på onsdag.
Algot heter han på katthemmet. Jag föreslog för pappa att de skulle döpa om honom, men det tyckte han inte var nödvändigt. Kan man döpa en katt till Sigge så kan man väl döpa en annan till Algot, resonerade han. Han har ju en poäng.

RSS 2.0