Apri och Sigges lekar


Apri och Sigge börjar hitta en balans i sitt umgänge. Sigge har taggat ner lite och det har gjort Apri mer benägen att inleda leken själv. Jag lägger mig inte i deras "lekbråk" längre, eftersom att det verkar som att Apri känner sig trygg nu, och som att hon också är med på noterna för det mesta.
Hon är dessutom en slug liten rackare. Ibland när hon tror att jag inte ser hoppar hon på Sigge, och gnäller när han slåss tillbaka och springer och lägger sig vid min datorstol och Sigge kommer efter, så att det framstår som att Sigge bråkar med henne. Vi har en intelligent katt. Bäva månde världen:-)


Fler bilder från Stallet


Jenny i profil

Jenny rider Skutt

Himlen brinner?


Bilder från stallet

Följde med Jenny till stallet igår. Det blev inte lika mycket hästbilder som det brukar bli, utan mer landskapsbilder eftersom himlen visade sig vara på dramatiskt humör. Det är verkligen vackert där.

 


Home alone

Magnus är på nån radiogala ikväll och kommer nog inte hem innan midnatt.Sitter och tar det lugnt framför datorn efter att ha storstädat sovrummet. Det behövdes kan jag säga.


Vad är det här för nåt ställe?


De har börjat bli medvetna om sin omgivning,
 och plirar ovant med ögonen mot oss när vi hälsar på dem.
De har också upptäckt att man kan paddla med tassarna för att låtsasslåss med sina syskon.


Ibland fräser de till kameraljudet, men till mesta dels verkar de nyfikna


Dumma mobil

Den funkar inte. Om nån ringer så är det 50% chans att de kommer fram. Sms får jag ibland flera timmar efter de skickats. Blä. Magnus försöker dra in mig i äppelsekten, och få mig att skaffa en iPhone. Det kanske blir en iPhone. Jag nöjer mig med nästan vilken som helst, bara den funkar.

Katter igen

Hon är så söt. Hon "säger till" när hon vill in till ungarna. (Vi har garderobsdörren stängd för att vi inte vågar lita på att Sigge förstår att kattungar inte är leksaker)
Hon hoppar upp på mitt tangentbord och hoppar snabbt ner igen, tittar på mig och börjar långsamt gå mot garderoben. Ibland kollar hon bara så att de är ok, sen går hon ut igen. Ibland nöjer hon sig inte förräns jag sätter mig och tittar på dem en stund. Hon är så stolt.


Det är vatten i glasetSigge får också vara med.Här tränar han yoga

 


Kattunge-status


Inte världens lättaste att fota rörliga kattungar i halvdunkel utan blixt i en trång garderob, men det får duga:-)
Den största väger nu 250g och den minsta lite över 200g.
Nu är det inte bara små glipor till ögon, alla utom en ser ut att ha öppnat ögonen helt.
Apri visar med hela sin hållning hur stolt hon är.


Senaste dygnet

Firade Mabon med covenet igår. Det var väldigt givande på många olika plan. Jag var så trött när jag kom hem att jag gick och la mig och decka direkt. Sånt händer väldigt sällan. Imorse vaknade jag med magsmärtor och sprang fram och tillbaka mellan datorn och toan. Kunde jag hålla mig från att dricka kaffe ändå? Nepp. Dagen kan inte börja utan kaffe.
Vi kom precis tillbaks från djuraffären efter att ha köpt ny kattsand och specialfoder. Hoppas att katternas toaproblem löser sig nu också.


Himlen var så vacker ikväll


Skit

Upptäckte igår kväll när jag satt i soffan och skrev lite, att det luktade konstigt. Vid närmare inspektion visade det sig att Apri skitit i soffan. Yuck! Det har hänt två gånger innan att hon skitit på ställen hon inte ska, men jag har trott att det berodde på att hon inte kunde hålla sig för att hon är dålig i magen. Men nu tror jag att det måste bero på något annat. Vi får köpa nåt special-foder åt henne och ska testa ny kattsand.

Med öppna ögon

Idag har kattungarna öppnat ögonen lite. Det är bara små glipor än så länge, men det syns att det är på väg.
De verkar ha blivit mer livliga och rör sig mer och går ut på små promenader i strumplådan.
Häromdan var det en utav kattungarna som fräste åt mig. Det var den mesigaste fräsning jag någonsin hört.
Det var sååååååå sött!

Vågade kattungar

Vi vägde kattungarna idag för att se om de gick upp i vikt som de skulle och det var inga problem alls.
De äter bra. Vi tror att de cremefärgade är killar och den grå är en tjej.

Så söta


Apri tog kattungarna in i garderoben och la dem i Magnus strumplåda. Hon är ute lite då och då och kelar och kollar läget, sen går hon in i garderoben och tar hand om sina små.

Det borde vara olagligt att vara så söta


Livet är bra underligt ibland


Det är en riktigt underlig dag idag. Jag är lättad och jätteglad över kattungarna, och i nästa andetag är jag ledsen när jag tänker på att det är Della's begravning idag. Men jag har gett mig fan på att mina minnen och tankar på henne ska vara ljusa och glada. Så jag tänker gråta och skratta mig igenom det här, och sen får väl folk tycka vad de vill.
Gumman, jag tänker på dig och du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Kram.


Kattungar


Idag kom kattungarna. Runt 16-tiden hörde vi Aprikosen jama och vi trodde det var Sigge som höll på och försökte leka med henne, men Sigge var oskyldig denna gången.
Hon gick och gömde sig i garderoben, men kom fram när jag pratade med henne. Gick och la sig på vardagsrumsgovlet och det syntes att det var något som var på väg ut. Jag har den senaste tiden gjort iordning fyra ställen för henne att föda på, och hon lägger sig på vardagsrumsgolvet:-)
Vi såg den första ungen komma och naturen hade sin gång. Hon slickade bort fosterhinnan, bet av navelsträngen och åt upp moderkakan. Det var rätt fantastiskt. Hon försökte lyfta upp ungen, jag tror hon försökte ta den till bolådan som vi ställt i närheten. Vi hjälpte henne på traven och lyfte in ungen och hon följde efter och födde resten av ungarna där. Hon hade knappt slickat rent en unge förräns nästa var på väg ut. De fyra första kom i snabb takt. Det kom en femte en stund senare, men den var dödfödd. Magnus försökte återuppliva den, med de metoder han mindes från att han hjälpt till hos sin f.d. flickvän som födde upp perser. Dock gick det inte.
Men jag är jätteglad att det ändå gick så bra som det gick och att nästan alla ungar klarade sig.
Jag har nog varit mer orolig än kattmamman själv tror jag.
Så nu ligger Apri och vilar och kattungarna verkar också sova. Det blev 3 creme (ev. var två av dem rödcreme) och en gråvit.

Katters renlighet

Apri är dålig i magen och det gör att det luktar en del när hon går på lådan. Detta resulterar i att hon kan stå i upp till en kvart och försöka täcka skiten så att det inte luktar. Häromdan tog hon katters renlighet till nya höjder när hon inte tyckte det räckte med att överdrivet krafsa över det. Hon tog badrumsmattan också.
Den låg som ett lock över lådan. Vi kunde inte annat än skratta, det var så sött.
I övrigt ser det ut som aliens som rör sig under huden på henne, eller som att det kokar. Det är nog dags snart.
Har det inte hänt något på söndag så tar vi henne till veterinär och kollar om allt står rätt till.

Apri höggravid


Idag har Apri officiellt gått över tiden, men visar inga tecken på att det är dax.
Hur mycket större kan en katt bli?


Fler bilder från Artistjakten


Felix Margulies, vinnare av artistjakten


´
Martin StenmarckOsäker på vem detta är, men hans gitarr glittrade så fint:-)


Artistjakten på Gröna Lund


Bl.a. var Style där och framförde "Vill ha dig" Nostalgi...
Notera den söta ungen till vänster som uppenbarligen tyckte ljudnivån var för hög:-)
Träffade några av Magnus jobbarkompisar där också, eftersom det var Mix Megapol som anordnat hela kalaset.


AF

Var på AF idag. Magnus följde med som moraliskt stöd. Det kändes helt ok. Jag träffade en vettig handledare som gav både information och uppmuntran. Nu hänger det på mig att ta tag i det på riktigt och komma igång.
Han föreslog en "söka-jobb-kurs" bl.a. Jag har gått på några såna för en massa år sen och oftast lär man sig inte något man inte visste innan, men jag tror det kan vara bra för att komma upp på morgnarna och få en rutin.
Sen ska jag försöka få en praktikplats på nåt intressant ställe.

RSS 2.0