Sicken stil hon har


Framsteg

Aprikosen har gjort stora framsteg de senaste dagarna. Hon verkar inte rädd för något längre. Hon verkar ha sovit i fåtöljen i köket inatt, och inte bakom eller under något. Hon är väldigt kelig på kvällarna, till den grad att hon följer efter oss i lägenheten för att bli kelad med. Hon är rätt gullig när hon rultar fram :-) Dagtid ser jag inte mycket av henne, då ligger hon mest och sover, och reser sig ibland för att äta. Hon verkar nästan inte vara medveten om att hon väger mer än vanligt, hon rör sig rätt smidigt under omständligheterna, men ibland lyckas hon inte hoppa dit hon vill för att hon väger för mycket, och verkar inte ha vant sig vid de extra kilona.
Sigge verkar lite grinig på henne. Jag försöker vara övertydlig med honom genom att visa att han fortfarande är lika omtyckt som innan, men jag tror han är mest sur för att hon inte vill leka med honom.
Men hon morrar inte åt honom längre. Ibland fräser hon till när han blir för jobbig, men de sitter ofta i samma rum, och sniffar på varandra lite då och då.
Hon verkar rätt trött nu, hennes mage är så rund så att jag har svårt att tänka mig att den kan bli rundare.
Vi förväntade oss att kattungarna skulle komma mellan 1-7 september, men det kan nog bli tidigare.

Mattjuv

Aprikosen låg och sov i bolådan inatt.  Hon vaknade för en kvart sen, vilket verkar vara tidigt för henne. Hon gick ut i vardagsrummet, mötte Sigge, sniffade på honom och gick vidare.
Omedelbart efter det rusade Sigge in på toan och vräkte i sig av hennes mat, identisk med den mat han själv äter ute i hallen. Men maten är tydligen grönare på andra sidan toadörren.
Usch, vad äckligt det lät...

Kelgris


Under badkaret igen

Igår var Aprikosen framme väldigt mycket och hon verkar lita helt på mig och Magnus. Hon låg på klösmöbeln och fönstret mest och verkade inte ens särskilt rädd för Sigge, fast kommer han för nära så börjar hon fortfarande morra.
Nånting måste ha skrämt henne under natten för när jag vaknade låg hon under badkaret igen.
Efter att växelvis gått och pratat med henne och stängt dörren så hon får vara ifred, så vågade hon till slut komma ut och äta lite, sen gick hon in i bolådan.


Matdags


När matskålen fylldes på var Sigge snabbt där och Aprikosen vågade sig fram utan att morra.
Sigge lät henne äta först och tittade fascinerat på henne.
På bilden har hon precis ätit klart och sträcker på sig.
Hon vågade vända ryggen mot honom!

Minskat avstånd

Nånting verkar ha hänt under natten, Aprikosen morrar inte lika mycket åt Sigge längre.  I skrivandes stund ligger hon i fönstret, och han ligger en meter ifrån på en möbel, och de tittar på varandra. Hon morrar fortfarande när han kommer för nära, men avståndet  han kan ha till henne innan hon börjar morra har minskat.
Det märks att han så gärna vill vara nära henne, och försöker visa hur tuff han är med sin cape och sitt svärd, samtidigt som han gör sina "jag är snäll"-ljud

Yum yum

Gick in i badrummet för att se hur det gick för lilla aprikosen och hon höll tydligen på att äta och gick och gömde sig när hon hörde dörren öppnas. När hon såg att det var jag kom hon fram och fortsatte äta. Hon vågade till och med vända ryggen mot mig. Skönt att hon litar på mig. Det kommer att göra det så mycket lättare.

Första natten med Aprikosen

Det blev en lång natt inatt. Aprikosen valde att göra sin entre ut i lägenheten och då ville jag ha lite koll.
När jag började laga mat i köket flydde hon in under badkaret.Det kändes ju inte sådär jättebra att hon skulle behöva ligga på det där kalla golvet, men att försöka få bort henne därifrån hade nog gjort mer skada än nytta.
För att hon skulle få lite lugn och ro, stände jag badrumsdörren. Sigge hade legat utanför badrummet jättelänge och bara glott.
Så jag tog med mig Sigge in i vardagsrummet så att han inte ska gå och krafsa på badrumsdörren.
Nån timma senare hör jag ett krafsande från andra sidan vardagsrumsdörren. Det kan bara betyda en sak:
Hon kan öppna dörrar.
Så jag släpper in henne i vardagsrummet och hon kommer in fräsandes och morrandes. Hon var helt klart missnöjd.
Hon går misstänksamt och luktar på allt samtidigt som hon morrar och sporadiskt fräser till. Mest av allt på stackars Ninja som sitter i sin bur. Hon hade nog aldrig sett en kanin förut. Sigge gjorde några tafatta försök att närma sig henne men det gick inte an. Hon jagade bort honom med fräs och morr. Sigge backar och försöker låtsas att han är en möbel.
Stackarn. Men det känns ändå positivt att hon vågade sig ut så pass snabbt.
Mig fräser hon inte åt, kanske för att jag har försökt att hålla ett respektfullt avstånd för att visa att jag inte tänker närmna mig henne förrens det är ok med henne.
Sådär höll det på i några timmar. Hon gick runt på upptäcksfärd, morrandes så fort Sigge visade sig.
Efter en stund verkade hon mindre nervös, men Sigge fick fortfarande passa sig. Sen smög hon in under badkaret igen.
Jag gick och pratade lite med henne och till min förvåning kom hon ut och strök sig mot mig. Jag fick klappa henne och hon började att nästan attackgosa.
Sen var jag tvungen att gå och lägga mig, jag var alldeles för trött. Nu är hon under badkaret igen, och jag hoppas verkligen att hon hittar ett annat ställe att gömma sig på. Hon kommer bara att bli rundare om magen för var dag som går och jag är orolig för att hon ska fastna där.


Aprikosen

Lilla kissen kom idag. Fast hon är inte direkt liten på bredden. Hon är dräktig, runt 6:e veckan tror jag. Hon har lagt sig under fåtöljen ute i köket och vi har mest suttit i köket för att hon inte ska känna sig ensam samtidigt som hon får ligga ifred och bara känna in den nya omgivningen. Hon heter Aprikosen. Vi har inte bestämt om vi ska döpa om henne än.
Vi får se när vi lärt känna hennes personlighet lite bättre.
Sigge var hur nyfiken som helst men hon håller honom på distans och fräser och morrar om han kommer för nära.
Vi har däremot fått närma oss lite sakta och gett henne godis och hennes filt från jourhemmet. Hon är helt underbart söt.
Jag hoppas att hennes dräktighet kommer att gå bra. Far är antagligen hennes bror Teddy,  vilket är mindre bra, men det kan gå vägen ändå. Jag tycker faktiskt det ska bli kul med en kull kattungar i huset ett tag, även om vi inte direkt planerade det.
Jag följde med Jenny till stallet igår och det var så skönt. Det var som en liten minisemester bort från mitt eget huvud, vilket verkligen behövdes. Kram på henne.
Den här bilden togs i jourhemmet.


Och jorden bara fortsätter att snurra

Jag känner för att få den att stanna och göra alla uppmärksamma på att något hemskt fel har hänt och att vi måste fixa det.  Andra stunder tänker jag att alltsammans är något stort missförstånd. Det kan ju bara inte vara såhär.
Känslor är inte logiska.
Men jag försöker mitt i allting att vända mig mot det ljusa, njuta av vinden i ansiktet. Vara glad över det jag har. Att INTE göra det skulle kännas respektlöst mot Della.


Morgon

Det känns lite bättre idag. Jag försöker att inte tänka på hur hemskt det måste ha varit för henne, utan bara tänka på de bra sakerna. Det är svårt.  Sängkläderna de använde när de var här ligger fortfarande i den prydliga hög hon la på kistan. Som den ickepedantiska person jag är har jag inte tvättat dem än, och efter det här kan  jag inte ta bort dem. Hon vikte ihop dem så fint.
Vi åkte och hälsade på katten igår som planerat. Den var framme lite mer och var vågade sig på att nosa på oss lite försiktigt. Hon verkar jättegullig, så vi bestämde oss för att adoptera henne. Hon kommer hit nån gång nästa vecka.


Della


Det var en riktigt fin dag på skansen. jag kommer att sakna dig så jävla mycket.

Det känns inte verkligt.

Jag vet inte vad jag ska känna just nu. Sorg, ilska, ånger? Han tog dig ifrån mig. En av de få nära tjejkompisarna jag haft. Jag vet inte om jag vågar bli arg, det känns som att den ilskan aldrig skulle ta slut. Min gissning är att han tar den fega vägen ut och hänger sig.Jävla ynkrygg.Han tog henne inte bara ifrån mig, han tog henne från hennes barn, hennes familj, hennes vänner. Det känns som att jag borde gjort mer, sagt mer, vart DÄR. Jag visste att han var farlig. Men jag trodde inte han var så farlig. Jag försökte vara en bra vän och varna dig att vara försiktig, men jag ville inte bara säga åt dig att lämna honom sådär rakt av. Jag tror du hade stött bort mig om jag sagt det, slagit dövörat till och tyckt att jag inte förstått. Men såhär i efterhand...fyfan...jag borde ha gjort mer...hur kan han göra något så oåterkalleligt? Gumman, jag kommer att sakna dig så enormt mycket. Hade jag vetat att det var sista gången vi pratade bara du och jag, där vid sjön, så hade jag försökt komma på nåt smartare att säga. Men vi hade det i alla fall väldigt mysigt och det är så jag alltid kommer att minnas dig.

Katten vi hälsade på

Kissen var jättesöt, men inte framme så mycket. De lyckades locka ut henne några gånger med mat, men så fort hon ätit sprang hon in under sängen igen. Vi ska åka dit igen på torsdag kväll då hennes "dag" börjar. Hon verkar rädd för främlingar, men enligt jourhemmet är hon både busig och gosig när hon lärt känna en. Mig gör det inte så mycket att hon är skygg, eftersom vi redan har en knäkatt, så kan det vara kul att ge en lite blygare katt en chans. Ursprungligen kommer hon från en familj i sollentuna som samlat på sig alldeles för många katter och inte kunde ta hand om dem. När hon kom till jourhemmet var hon rakad på en del underliga ställen, om det var förra hemmet eller några ungar utomhus som gjort det, vet man inte. Men, som sagt, vi ska träffa henne igen på torsdag, så vi väntar med att fatta ett beslut tills dess.

Allmänt babbel

Ska strax åka iväg till Sollentuna för att titta på en katt som kanske kommer att flytta in hos oss. Tror Sigge skulle uppskatta en kompis, han tycker nog vi är bra tråkiga ibland när vi inte vill leka med honom. Magnus ramlade av en stol igår och gjorde sig rejält illa, men det verkar inte ha gett några permanenta skador. En vecka kvar på hans semester nu, vi kommer nog bara att ta det lugnt hemma. Usch jag har inte vaknat än, ska ta mer kaffe.

Snart är det bara att tuta och köra

Har den senaste veckan kört igenom "Bonniers Trafikskola" på cd-rom och gjorde nyss teoriprovet för första gången. 55 rätt av 70 frågor= Godkänd. Så nu känner jag mig sådär lite lagom mallig:-P Fast jag tänker nog köra igenom den några gånger till ändå, målet är att få alla rätt.

Tänk vad åren har gått

Geocities ska läggas ner, så jag loggade in där för att rädda några antika bilder och hittade också en gammal låt jag sjöng in i gymnasiet då jag var runt 17 år. Min sånglärarinna Astrid har skrivit musiken, min musiklärare Patrik ordnade arrangemanget och jag sjöng och skrev text. Det kändes både roligt och smått generande att lyssna på igen, men här är den i alla fall: Vill inte brinna

RSS 2.0