Tvättstugan-where chaos reigns


Tvättdagar är alltid dåliga dagar. Det börjar lugnt och stillsamt med att jag stiger upp tar mig en kopp kaffe och sedan släpar ner mig själv ner till källaren där tvättstugan ligger.
Praktiskt taget INGEN håller sig till reglerna där.
*Låset är ALLTID trasigt. 
*Det ligger skräp på golvet, eftersom det faktiskt är jobbigt att gå 2 meter för att slänga skiten i papperskorgen.
*Man får alltid besök av nån idiot som vill sno åt sig en tvättmaskin eller torktumlare
*Folk fyller på med extravatten i tvättmaskinerna, eftersom de tycker att de nya miljövänliga maskinerna inte duger. (Därför är oftast, minst en, tvättmaskin alltid trasig.)
*Det går rykten om att en tant på gården samlat på sig flera tvättbrickor och därför bokat upp stora delar av veckan, helt på egen hand.

Och en dag i  veckan är detta mitt liv. Jag har funderat på att skriva en såpopera om detta. Jag ska kalla den Tvättsåpan.
Den innehåller allt utom romantik, men all dramatik kan säkert kompensera, eftersom tvättdagar ofta slutar med att jag får skälla ut någon.
Som igår, när jag kommer ner i tvättstugan och skulle lägga in tvätten i torktumlaren. Då står där en gubbe, som hävdar att torktumlaren på andra sidan gården gått sönder och att bostadsbolaget sagt åt honom att gå ner i denna tvättstugan och använda tortumlaren som jag bokat.
Ärligt talat så bryr jag mig inte om vad bostadsbolaget sagt, bara en idiot kan komma och sno av nån annans tvättid och försöka skylla ifrån sig.
Men efter en rejäl avhyvling gav han sig av. Han ska inte ens kunna komma in i tvättstugan om han inte hade bokat den, men det kan han eftersom nåt snille alltid bryter upp låset om det för en gångs skull råkat vara helt.

Som en liten krydda kan jag berätta att Magnus kom hem sent idag eftersom folk kastade sten på bussen, och att tre butiker brann ner inte så långt härifrån, det var anlagt naturligtvis.

Tisdagstema~figur


Veckans tisdagstema är figur, så äntligen fick jag en ursäkt att fota smurfhäxan som flyger omkring i vår lägenhet, och vid fototillfället hade gjort en nödlandning i en krukväxt :-)

Fotokurs#1


Igår var första dagen på fotokursen, och vi fick en genomgång av saker som
bländartider, raw-format och liknande.
Väldigt nyttiga saker att lära sig, som jag egentligen tycker är tråkigt,
ända tills jag förstår vad de är till för, och lärt mig att tilllämpa dem.
Undrar hur stor chansen är att min trevliga granne, som vi bor vägg i vägg med,
har börjat på exakt samma kurs?Det var i alla fall vad som hände.
Världen är full av överraskningar.

Ooo shiny...


Hittat en ny fotoutmaning-Ordlös Onsdag och temat är Skimrande.
Det var lätt att hitta mängder av skimrande saker i arkivet eftersom
 jag älskar saker som glittrar. Kanske var jag skata i ett tidigare liv?:)

Tisdagstema~Handgjord


Det var ett tag sen jag deltog i någon fotoutmaning,
 men här kommer ett bidrag till veckans TisdagsTema:
HandgjordMig lyster i lunden att varaIstäcke


Vid sjön idag


Sigge


...halloweenstyle:)

Fotokurs


Jaaa! Fotokursen jag skrev upp mig på blir av och jag kom med, så nu är det bara att vänta på kallelsen.
Ska bli jättekul att få lära mig om ljussättningar och diverse andra inställningar, för just nu så förlitar jag mig väldigt mycket på efterbehandlingen av bilderna. Nog för att jag kommer att fortsätta att "sminka" mina bilder eftersom jag tycker det är barnsligt roligt, men ändå.
Bilden nedan t.ex. på Jennys föl.Den är tagen i ridhuset där det, enligt min kamera, var lite mörkt.  Hade jag vetat vilka spakar jag skulle dra i hade den kanske kunnat bli skarpare, vilket hade varit coolt, eftersom han gav mig en hel del sjyssta poser:) 

Inte så liten längre


"And of course
I'm like a wild horse
but there's no other way I could be
"

"Three babies"~Sinead O'Connor

RSS 2.0